Tata

Tata a Tatai Kistérséghez tartozó kilenc település központja. Jelentős természeti adottságai mellett különösen gazdag történelmi és műemléki környezete, mely vonzó célpont a város és kistérsége turizmusa számára, és ez igen fontos az itt élők munkahelyteremtése szempontjából.

Tata természetes, és épített öröksége mellett, különösen kiemelkedő jelentőségű kulturális- idegenforgalmi kínálata.  Közkedvelt gazdag tavaszi és nyári programkínálata a Tatai Patara, a Tatai Sokadalom, a Víz-Zene-Virág Fesztivál, a Minimarathon, a Barokk Fesztivál, a Porcinkula. További kedvelt rendezvények az őszi Öreg-tavi Nagy Halászat, a Tatai Vadlúd Sokadalom.

A város életében fontos funkciót töltenek be a civil szervezetek, akik aktív részt vállalnak a helyi kulturális arculat alakításában, nagy programok és rendezvények szervezői és segítői, és jelentős szerepet vállalnak a kistérségi együttműködés megvalósításában.

Ezen szervezetek egyike a Tata-tóvárosi Vízisport Egylet is, amely a Víz-Zene-Virág Fesztivál keretén belül évente, visszatérő programként rendezője a Tatai Regattának.

Nyomtatás