tctlogo

futo1 (1)

Üdvözöljük a Tata és Térsége Civil Társulás honlapján! 

A Tata és Térége Civil Társulás honlapja, elsősorban a Tatai Kistérségben működő civil szervezetek számára szeretne információs portált biztosítani, ezzel segítve a helyi civil társadalom megerősödését. 

Mindezen vállalásunk mellett, feladatunknak tekintjük, hogy oldalaink segítségével a településeken szerveződő kulturális események a széles nagyközönség felé is elérhetőek legyenek, és ne csak az ott élők, vagy a környező települések polgárai értesüljenek a helyi civil szervezetek kezdeményezésére vagy részvételével rendezett gazdag proramkínálatról, hanem az interneten szívesen barangolók nagy tábora is.

Városunk egyéb kulturális kínálatáról tájékozódhat honlapunk két szélén feltüntetett közművelődési és kulturális intézmények elérhetőségein.

KOMATÁL KÖZÖSSÉG LÉTREHOZÁSA

 

A szervezők azon közösségek jelentkezését, akik vállalják, hogy a hagyomány szerint 12 napon át étellel látnak el egy családot, ahol kisbaba született, továbbá az étel átadását szöveggel, képekkel dokumentálják, és a recepteket a program honlapján megosztják – ötleteket adva a további résztvevőknek, érdeklődőknek.

A közösségek a programba való jelentkezéskor három kategóriából (komatál, komakendő, ajándéktárgyak) igényelhetnek egy-egy népművészek által készített portékát.

 Mindezzel a közösségek nemcsak hogy újrateremtik és megerősítik a komatál hagyományát, segítik a gyermekágyas kismama és ezáltal kisbabája első napjait, de rögtön bevonják a családot és az újszülöttet is a közösségi életbe.

További részletekért és jelentkezéshez kattintson ide: https://komatalprogram.hu/hirek/felhivas-komatal-kozosseg-letrehozasara

Izing László

Izing László

alelnök

tatadat@t-online.hu

+36 20 944 72 61

Terembérlés

Terembérlés 2.500 Ft/óra + Áfa

Tata, Fazekas u.4.

BorDóHáz

+36 20 927 01 34

Domonkos Ágnes

Domonkos Ágnes

elnök

ttve@t-online.hu

+36 30 657 40 49