tctlogo

futo1 (1)

Üdvözöljük a Tata és Térsége Civil Társulás honlapján! 

A Tata és Térége Civil Társulás honlapja, elsősorban a Tatai Kistérségben működő civil szervezetek számára szeretne információs portált biztosítani, ezzel segítve a helyi civil társadalom megerősödését. 

Mindezen vállalásunk mellett, feladatunknak tekintjük, hogy oldalaink segítségével a településeken szerveződő kulturális események a széles nagyközönség felé is elérhetőek legyenek, és ne csak az ott élők, vagy a környező települések polgárai értesüljenek a helyi civil szervezetek kezdeményezésére vagy részvételével rendezett gazdag proramkínálatról, hanem az interneten szívesen barangolók nagy tábora is.

Városunk egyéb kulturális kínálatáról tájékozódhat honlapunk két szélén feltüntetett közművelődési és kulturális intézmények elérhetőségein.

ÉJSZAKAI TEKERÉS 3. ALKALOMMAL

 

Augusztus 23-án 19 órától lesz a gyülekező az Által-ér melletti vértesszőlősi kerékpár állomáson. A Bányamanó itt Manótallérokat osztogat, amelynek szerepe a Tatai várban értékelődik fel, hiszen a szervezők 40 ajándékot sorsolnak ki a résztvevők között. Az indulás pillanata a Bányamanóval 19.30-kor fog eljönni. A szervezők arra kérik a kerekezőket, hogy csak kiválóan világító lámpákkal induljanak útnak. A díszítőelemként szolgáló ötletes lámpások is jöhetnek, csakúgy, mint az előző években. Nagyon fontos a közlekedési szabályok betartása, valamint az egymásra való figyelés, és fegyelmezettség.

Pruzsina Alice kerékpárján hozza a városi Bányamanót: Mindenki a saját ízlése, lehetősége szerint világíthatja ki a kerékpárját, hogy aztán egy nagy közös fényfüzérként kösse össze a kerekezőket.

Cserteg István, az Új Nemzedék részéről megerősítette, hogy az éjszakai tekerés a nyárzáró programok közül a különlegességével, és egyediségével emelkedik ki. A résztvevők kedvessége, figyelme és nyitottsága tette eddig is valódi örömtekeréssé az estet. A programban a kerekezők fantasztikusan bevilágíthatják lámpáikkal az Által-ér völgyét.

Tavalyi rövidfilm a tekerésről:

https://www.youtube.com/watch?v=y7_dIZYTofc

Izing László

Izing László

alelnök

tatadat@t-online.hu

+36 20 944 72 61

Terembérlés

Terembérlés 2.500 Ft/óra + Áfa

Tata, Fazekas u.4.

BorDóHáz

+36 20 927 01 34

Domonkos Ágnes

Domonkos Ágnes

elnök

ttve@t-online.hu

+36 30 657 40 49